Contact

Stokerijstraat 56

8800 Roeselare

Belgium

​​

Tel: +32-(0) 474 99 68 98 (Ineke Vandevyvere)

info@indigodans.be

  • Instagram - White Circle
  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon
  • Twitter - White Circle

Copyright © 2019 Dansstudio Indigo

Lorenzo Leon

ABT Certified Ballet Master

Lorenzo (Venezuela/Spanje) studeerde af aan de Balletschool Of Zulia (Venezuela), in de Jeugdcompagnie werd hij solist, en al snel begon hij een professionele carrière als balletdanser. Vanaf ’97 maakte hij deel uit van de ‘Contemporary Ballet of Caracas’. 

IN 2001 VERHUISDE HIJ NAAR SPANJE OM TE DANSEN BIJ ‘THE BALLET CLASICO DE MADRID’. HIJ WERD ER OOK COMPANY MANAGER. HIJ SCHREEF EEN BOEK EN CREËERDE EEN MULTIMEDIA EVENEMENT OVER DANSEDUCATIE IN MADRID.

 

Tijdens het eindgala van het ‘Madrid Danza Festival’ kreeg hij een prijs voor zijn optreden in ‘The Dying Swan’. Sinds 2010 woont Lorenzo in België, waar hij lesgeeft in verschillende Vlaamse scholen.

 

Hij werd ook de balletmeester van de compagnie van Isabelle Beernaert. Hij trok naar New York voor bijscholing bij het American Ballet Theatre en daar kreeg hij de titel ‘Certified Teacher of American Ballet Theatre’, dit voor alle niveaus en voor partnering (duet). Naast dit diploma beschikt hij ook over een diploma Journalistiek (Universiteit Venezuala).