Is het je droom om een professionele danser te worden?

Pre Professional Program 2019-2020

Het Pre Professional Program van Dansstudio Indigo is voor dansers die willen trainen samen met andere toegewijde en getalenteerde dansers. Ze verbeteren hun techniek in een veilige, ondersteunende en uitdagende omgeving.

Bij het PPP van Dansstudio Indigo kan een danser minimum 8 tot wel 15 uren trainen per week. De dansers krijgen toegang tot informatie over stabiliteit- en core training, Yoga, voeding, blessure preventie, dansgeschiedenis, techniek en choreografie.

De danser kan de lagere of middelbare schoolopleiding combineren met de training in Dansstudio Indigo. De dansers komen in aanraking met stijlen als Klassiek Ballet, Moderne dans, Jazz, Hedendaags, Partnering, Improvisatie en dans Compositie.

Het Pre Professional Program is een curriculum waarbij de danser minimum 3 balletlessen neemt en verder ook Modern, Jazz, Hedendaags, Pointe, Yoga en Compagnie. Er zijn teams in Modern en in Klassiek. De dansers worden toegelaten na selectie of auditie. De teams nemen deel aan wedstrijden in Binnen- en Buitenland en aan culturele/commerciële evenementen.

Het PPP is het ideale platform voor dansers die zich willen voorbereiden op een danscarrière zonder het veilige thuisnest te verlaten. Zo kunnen ze in een vertrouwde omgeving naar school gaan en hun avonden vullen met dans. Alle PPP studenten krijgen regelmatig evaluaties in een persoonlijk gesprek om hun groei en ontwikkeling op te volgen. We geloven dat een goede opvolging helpt bij emotionele, mentale en fysieke hindernissen.

Het programma bereidt de dansers voor op een auditie in verschillende dans Hogescholen over de hele wereld.

Dansstudio Indigo bestaat 10 jaar en is trots met de talrijke getalenteerde artiesten die reeds voortvloeiden uit onze opleiding. We blijven onze pedagogische vaardigheden verfijnen zodat we steeds up to date zijn met de moderne danswereld. We houden ook regelmatig contact met andere danspedagogen in België en wereldwijd.

Enkele Indigo dansers aan het woord:


NELE VANHAEVERBEKE (docente Koninklijke Balletschool Antwerpen)

Van kindsbeen af zat er al ritme in mij, een passie om te communiceren via beweging. Daar de wekelijkse danslessen algauw niet meer voldoende waren, besloot ik op mijn negentiende intensiever training te nemen om van mijn droom mijn beroep te kunnen maken. Bij mijn rondvraag naar extra begeleiding stootte ik bij verschillende dansscholen telkens op een 'nee'. Niemand zag het echt zitten tijd te investeren en me op korte tijd klaar te stomen voor audities.

Bij dansstudio Indigo stonden ze na een proefles wel meteen open om met me aan de slag te gaan. Ze boden me technieklessen op hoog niveau en individuele coaching. Ook de vele persoonlijke gesprekken deden deugd en gaven me de moed te geloven in mijn talent.

Tijdens mijn driejarige voorbereiding bij Dansstudio Indigo danste ik in de Compagnie, waardoor ik verschillende kansen kreeg om podiumervaring op te doen.

Hun onvoorwaardelijke steun en motivatie tijdens mijn auditie periode gaf me het vertrouwen en de kans om mijn droom te laten uitkomen: na een geslaagde auditie werd ik aangenomen op de Fontys Dansacademie (Nederland) waarna ik mijn opleiding verderzette aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Ook tijdens deze boeiende studieperiodes kon ik altijd bij hen terecht met vragen en twijfels.

Daar ik momenteel zelf les geef aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen voel ik hoe belangrijk het is om leerlingen te coachen, te inspireren en hen onvoorwaardelijke te steunen in hun leerproces als toekomstige danser.

Dansstudio Indigo voelt na al die jaren nog steeds als thuiskomen voor mij.


EMMA RAVESCHOT (Danseres Cast Ketnet Musical - TROEP)

Dansstudio Indigo heeft mij veel mooie kansen en momenten gegeven. Dankzij jullie heb ik voor de eerste keer kunnen kennismaken met wedstrijddansen. Op die manier heb ik geleerd om beter om te gaan met stress en spanning voor een wedstrijd of optreden.

Ik heb ook zeer veel podiumervaring opgedaan met de jaarlijkse dansvoorstellingen en de Dance Waves Competitions.

Jullie hebben me ook geleerd dat je met je volledige lichaam danst en dat expressie daarom ook belangrijk is.Ik heb ook de kans gekregen om naar Praag te gaan voor een danswedstrijd. Zo heb ik ook kennis kunnen maken met buitenlandse dansstijlen en hoe zij dans beleven.

Balletleerkracht Lorenzo heeft mijn techniek en lenigheid ook sterk verbeterd.Bij jullie heb ik geleerd dat ik moet genieten als ik dans, even alles los te laten en er gewoon 100% voor te gaan.

Dankzij jullie is dans mijn grootste passie geworden. Iets wat ik nooit meer kan missen in mijn leven. Al deze mooie ervaringen kan ik nu nog benutten in mijn verdere danscarrière bij Studio 100. Ik ben jullie zo dankbaar voor alles!

Fifth Avenue Competition Topsporthal Gent 2019 | Kids Compagnie | Dansstudio Indigo

 

Op zondag 31 maart was de Indigo Kids Compagnie paraat op de Fifth Avenue Competition in de Topsporthal in Gent.


Soliste Ella Deketelaere werd 7e van de 16 solo’s en de Indigo Kids Compagnie kreeg een mooie 5e plaats (van de 8 groepen) met het team.

De grote verrassing gebeurde tijdens de Improvisatie Modern-Jazz! Uit de tientallen dansers op de overvolle dansvloer werd Louise Herman gekozen door de jury voor een Selectie ronde. Ze danste voluit en werd beloond met de 3e plaats. Iedereen was door het dolle heen.

Dit was een prachtige afsluiter voor het Indigo wedstrijdseizoen. Nu werken we verder met volle energie en enthousiasme naar de voorstelling ‘CELEBRATIONS’.

Kinderyoga Workshops

 
Kinder Yoga.png

We zijn heel blij om Kinderyoga te introduceren in onze studio. We zien wat de wekelijkse yogalessen kunnen betekenen voor de volwassenen en willen dit dolgraag aanbieden aan de kinderen.

In de KINDERYOGA les gaan we op een speels avontuur. De asana’s (yogahoudingen) worden afgewisseld met ademhalingsoefeningen, dans, verhalen, massage, relaxatie en creatieve opdrachten.

Yoga kan bijdragen aan een positief zelfbeeld, innerlijke rust, betere concentratie, beter omgaan met stress, meer vertrouwen en een goede houding. Tijdens de les is er geen prestatiedruk, iedereen doet wat hij of zij kan. We leren luisteren naar ons lichaam en naar dat van de anderen.

Kinderyoga is een heel aangename manier om je eigen krachten te ontdekken en om jezelf in balans te brengen.

Je kan het bedrag overschrijven op BE54 0015 7703 5797 met vermelding van de naam van het kind en ‘Kinderyoga + data’. Je kan ook betalen de dag zelf, contant/BC.

 

Dansstudio Indigo presenteert 'Celebrations' .. Dansstudio Indigo presents 'Celebrations'

 
Celebrations ticket aankondiging (1).png

….

We zijn zo in de wolken dat Dansstudio Indigo 10 jaar bestaat! Het leek als de dag van gisteren, dat we rond de tafel zaten om de plannen voor renovatie van de studio’s te bestuderen. We hebben ondertussen al zoveel mooie herinneringen verzameld dat we met trots kunnen zeggen dat we heel tevreden en dankbaar zijn voor wat we al bereikt hebben. Dit is zeker te danken aan de steun van onze lieve familie en ons fantastisch docententeam! We geloven dat er verandering optreedt in het leven van onze dansers/yogi’s/fitters, elke les een klein beetje.

Natuurlijk wordt onze voorstelling dit jaar heel speciaal en feestelijk. Onze nieuwste voorstelling heet heel toepasselijk 'CELEBRATIONS'! 🤩

Ticketverkoop start op zo 24 maart in Dansstudio Indigo van 10u tot 12u30. Gelieve meteen af te rekenen aub. 
Vanaf ma 25 maart kan je bestellen via mail info@indigodans.be

Tip: ☛ Misschien kan je met andere dansers/familie afspreken dat er 1 iemand komt om meerdere bestellingen door te geven. Zo wordt de rij wat korter en kunnen we vlot bedienen. 

..

We are absolutely stoked that Dansstudio Indigo exists already for 10 years! It just seemed like yesterday that we sat around the dinner table looking at the plans for the complete renovation of the studios you see today. By gathering so many memories we can say with great pride that we are proud of what we have achieved of course not only by us but also by our family and fantastic team of teachers. We believe change happens in the lives of our dancers/yogis/fitters one class at a time.

Of course this years show is going to be really special. Our latest performance in CC De Spil is appropriately called 'CELEBRATIONS'! 🤩

Ticket Sales start on 24 March in Dansstudio Indigo from 10 am to 12:30 pm. All tickets must be paid immediately by Bankcontact/Cash. Ticket can be ordered via mail info@indigodans.be
from Ma 25 March onwards.

Tip: ☛ Keep waiting queues short by ordering multiple tickets for friends and family in one go. This way only one person need line up. Don't forget to ask around. 

….

Dance Stars Competition Izegem

 

Het startschot van het wedstrijdseizoen voor onze drie Indigo teams werd gegeven in de DanceStarsCompetition in De Leest te Izegem. 

Op za 19 januari danste onze Kids Compagnie voor het eerst hun nieuwe choreo gemaakt door Ineke Vandevyvere. Ze straalden op het podium en sleepten de 2 prijs in de wacht. Ook soliste Ella Deketelaere viel in de prijzen, zij was supertrots op haar 1e plaats. Het kon niet op, want Soliste Noor Sinnaeve werd 3e en Soliste Aurélie Houthoofd werd 2e. Het duo van Amber en Aurélie behaalde een mooie 4e plaats.

De dag erna waren we alweer present voor de deelnames van Tienercompagnie en Compagnie. Zij lieten zich meevoeren door krachtige choreo’s van Justin Yep. De Tienercompagnie eindigde 10e en de Compagnie werd 9e. Het duo Odile Declerck en Charlotte Decloedt behaalde een mooie 4e plaats.
We stellen het echt op prijs dat we meteen nuttige feedback kregen van de jury.

Daarmee kunnen we zeker aan de slag. We kijken al uit naar de verdere ontwikkelingen van elke danser en van elk team. Komend weekend staan we op de dansvloer bij Dancewaves in Koksijde.